Wie ben ik? Wat kan ik? Wat heb ik nodig om mezelf te zijn?

Als je autismekenmerken bij jezelf herkent (bijvoorbeeld naar aanleiding van de diagnose van een van je kinderen) of een diagnose autisme hebt gekregen, wil dat nog niet zeggen dat direct duidelijk is welke impact dat in je dagelijks leven heeft, wat bij het autisme hoort en wat bij jou als persoon (voor zover dat überhaubt te scheiden is).

Wat is autisme en wie ben ik?

In mijn praktijk komt geregeld de vraag voorbij: ‘hoort dat dan ook bij het autisme?!?’

Het antwoord op die vraag helpt je verhelderen waarom sommige dingen absoluut wel of niet bij je passen, waarom sommige dingen moeilijk gaan, waarom je je hele leven al keihard best loopt te doen om je aan te passen en waarom je van sommige dingen gewoon knetter-gestrest wordt.

De eerste stap naar meer rust en respect voor jezelf

Een belangrijke stap naar meer rust in je leven, is dat je jezelf goed kent en accepteert zoals je bent. Dan wordt het makkelijker om je leven aan te passen aan wie jij bent en aan wat jij aan kunt.

Zie het maar als respectvol omgaan met jezelf.

Tijdens deze workshop maken we daar een start mee. Je krijgt uitleg over wat autisme is en gaan we met elkaar in gesprek over hoe je de autisme-kenmerken in je leven tegen komt en hoe je ermee om kunt gaan. Juist de uitwisseling met elkaar geeft mooie praktische inzichten die je helpen om je leven meer in te richten op een manier die recht doet aan wie jij bent.

Dan zit je lekkerder in je vel, kun je lachen om je eigen gekkigheden waarvan je heus wel weet dat het anders dan ‘gebruikelijk’ is en wordt het veel makkelijker om op tijd je grenzen te herkennen en aan te geven.

Bij de workshop ontvang je ook een overzichtelijk werkblad waarop je mee kunt schrijven en zicht houdt op wat je ontdekt hebt vandaag.

Komen er achteraf nog vragen in je op?

Het kan goed zijn dat er nog vragen opkomen naar aanleiding van de workshop. Mail me gerust als dat zo is. Dan zal ik ze zo goed als ik kan beantwoorden.

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop ‘Wegwijzer naar zelfvertrouwen en acceptatie voor volwassenen met autisme’.

Schrijf je er even bij op welke datum je graag mee wilt doen?

Je krijgt binnen 24 uur bevestiging van je aanmelding.

 

Praktische zaken:

Data en tijden:

Donderdag 18 januari 2024, 19.30-21.00 uur
Donderdag 28 november 2024, 10.00-11.20 uur
Donderdag 28 november 2024, 19.30-21.00 uur

Waar:

Online via Zoom. Je krijgt de link vooraf toegestuurd.

Prijs:

27,50 euro pp (incl. BTW)

Deze workshop geef ik samen met Miranda Schoot-Poeze. Zij is zelf moeder met autisme en autismecoach.

We werken altijd met heel veel plezier samen zoals je ziet;)

Ze vertelt in de workshops open over haar ervaringen en haar ontwikkelingsweg sinds haar diagnose. In haar blogs schrijft ze hier ook over en over allerlei dingen waar ze mee ‘stoeit’ in het dagelijks leven. Deze persoonlijke ervaringen zijn vaak vol herkenning voor de deelnemers aan de workshop. Ook dit is heel mooi ondersteunend voor je acceptatieproces rondom de diagnose en voor jezelf.

Hoe hebben anderen de workshops ervaren?

Karin schept van nature een veilig gespreksklimaat waarin alles gezegd en gedeeld kan worden. Ik voelde me gelijk op mijn gemak en geaccepteerd bij haar.

Dit meen ik!

Je begrijpt echt heel goed hoe het is om autistisch te zijn. Je bent echt een geschenk voor mensen zoals ik.

Marieke

Ik vond het een superfijne workshop.
Dankjewel voor de extra informatie.

Heleen

Fijn om zoveel te herkennen en te weten hoe ik dat nu kan plaatsen, dat het bij mijn autisme hoort en ik het niet weg hoef te stoppen.

Petra

Aanmelden

Aanmelden voor deze workshop ‘Wegwijzer naar zelfvertrouwen en acceptatie voor volwassenen met autisme’.

Schrijf je er even bij op welke datum je graag mee wilt doen?

Je krijgt binnen 24 uur bevestiging van je aanmelding.

 

Heb je nog vragen?

Komen deze data je niet uit, maar zit je wel met vragen rondom je autisme, mail me gerust!

Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door