Workshop ‘Ik heb (misschien) autisme, wat houdt dat in voor mijn leven?’

Ik vond het een superfijne workshop.
Dankjewel voor de extra informatie.

Heleen

Fijn om zoveel te herkennen en te weten hoe ik dat nu kan plaatsen, dat het bij mijn autisme hoort en ik het niet weg hoef te stoppen.

Petra

Als je autismekenmerken bij jezelf herkent (bijvoorbeeld naar aanleiding van de diagnose van een van je kinderen) of een diagnose autisme hebt gekregen, wil dat nog niet zeggen dat direct duidelijk is welke impact dat in je dagelijks leven heeft, wat bij het autisme hoort en wat bij jou als persoon (voor zover dat überhaubt te scheiden is).

Wat is autisme en wie ben ik?

In mijn praktijk komt geregeld de vraag voorbij: ‘hoort dat dan ook bij het autisme?!?’

Het antwoord op die vraag helpt je verhelderen waarom sommige dingen absoluut wel of niet bij je passen, waarom sommige dingen moeilijk gaan, waarom je je hele leven al keihard best loopt te doen om je aan te passen en waarom je van sommige dingen gewoon knetter-gestrest wordt.

De eerste stap naar meer rust en respect voor jezelf

Een belangrijke stap naar meer rust in je leven, is dat je jezelf goed kent en accepteert zoals je bent. Dan wordt het makkelijker om je leven aan te passen aan wie jij bent en aan wat jij aan kunt.

Zie het maar als respectvol omgaan met jezelf.

Tijdens deze workshop maken we daar een start mee. Je krijgt uitleg over wat autisme is en gaan we met elkaar in gesprek over hoe je de autisme-kenmerken in je leven tegen komt en hoe je ermee om kunt gaan. Juist de uitwisseling met elkaar geeft mooie praktische inzichten die je helpen om je leven meer in te richten op een manier die recht doet aan wie jij bent.

Dan zit je lekkerder in je vel, kun je lachen om je eigen gekkigheden waarvan je heus wel weet dat het anders dan ‘gebruikelijk’ is en wordt het veel makkelijker om op tijd je grenzen te herkennen en aan te geven.

Bij de workshop ontvang je ook werkbladen waarop je overzichtelijk terug vindt wat we besproken hebben.

Eenmaal thuis, kan het goed zijn dat er nog vragen opkomen naar aanleiding van de workshop. Daarom bied ik je bij deze workshop geheel vrijblijvend gratis 30 min persoonlijke coaching (telefonisch) aan. Dit kan in de maand volgend op de workshop in overleg met jou ingepland worden.

 

Praktische zaken:

Aanmelden: kan door een berichtje te sturen met daarin je naam, met hoeveel personen je komt. Aanmelding is noodzakelijk omdat ik werk in kleine groepjes van maximaal 6 personen, zodat er ruimte is om de theorie te verbinden met je persoonlijke situatie.

Datum en tijd: woensdag 27 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur

Plaats: Mark 15, Dronten

Kosten: In het kader van de autismeweek is deze workshop gratis.

Aanmelden voor deze workshop 'Ik heb (misschien) autisme, wat houdt dan in voor mijn leven?'

Aanmelden voor de workshop kan door me een berichtje te sturen. Je krijgt binnen 24 uur bevestiging van je aanmelding.

Meer weten over de andere workshops?

Workshop Meer rust en minder stress bij autisme vindt plaats op woensdag 3 april 2019. Je leest er hier meer over.

Workshopreeks Autisme in je partnerrelatie vindt plaats op 3 vrijdagavonden: 5 april, 12 april en 19 april 2019. Je leest er hier meer over.

Deze workshop

Workshop ‘Ik heb (misschien) autisme, wat houdt dat in voor mijn leven?’

is VOL!

 

Je kunt je nog wel aanmelden voor de workshop ‘Rust bij Autisme’ op woensdag 3 april. Daar zijn nu (25-3) nog 2 plekjes over.

 

Ik geef deze workshop wel vaker, dus als je graag een andere keer bij wilt wonen, stuur me dan een mailtje met daarin het verzoek om je op de hoogte te houden. Dan mail ik je zodra ik ‘m gepland heb. Wie weet tot volgende keer!

Aanmelden voor deze workshop Inzicht in jouw autisme

Aanmelden voor de workshop kan door me een berichtje te sturen. Je krijgt binnen 24 uur bevestiging van je aanmelding.