Dagelijkse Dingetjes op Donderdag

De ‘Dagelijkse Dingetjes’ zijn korte verhalen over alledaagse situaties in een auti-gezin.

Ik ben ermee begonnen omdat ik een manier zocht om hele concrete voorbeelden te kunnen delen waarin je ziet hoe autisme op alle vlakken in het leven doorwerkt. Op allerlei manieren en op allerlei momenten. Juist omdat hier veel vragen over zijn en het verhelderend is om te snappen wat bepaald gedrag betekent, waar het vandaan komt. Dan krijg je er ook meer grip op.

Ze zijn altijd gebaseerd op een echte situatie uit een echt gezin. Sommige uit ons eigen gezin en veel ook (met toestemming) vanuit de ervaringen van andere ouders die ik begeleid heb.

Ik verpak deze verhalen in het fictieve gezin van Peter, Marijke, Suus (jong volwassen), Sebastiaan (puber) en Catelijne (basisschoolleeftijd).

Alle 5 hebben ze autisme – zij het dat het bij allemaal anders zichtbaar is.

Je leest er over wat autisme voor hen is, hoe zich dat uit in het alledaagse leven, hoe ze met elkaar om gaan en hoe ze samen komen tot iets dat goed werkt, rust geeft of stof tot nadenken biedt.

Kortom: geen theoretische uitleg, maar ‘alledaags autisme’ en gewone gezinsverhalen.

Ook als jouw gezin een mix is van mensen met en zonder autisme, zul je er herkenbare dingen in terug vinden en misschien zelfs wel een handige tip of idee dat je thuis zelf toe wilt passen.

Waar vind je die ‘Dagelijkse Dingetjes bij autisme’?

Je vindt de Dagelijkse Dingetjes elke donderdag in mijn nieuwsmail. Vind je het leuk om ze te ontvangen, dan kun je je hier aanmelden.

Je ontvangt dan op maandag een blog en op donderdag een ‘Dagelijkse Dingetjes op Donderdag’ in je mailbox.

Uiteraard kun je je op elk moment weer afmelden!

Sneakpeak

Een deel dan deze Dagelijkse Dingetjes bij autisme staat ook hier mijn site tussen de blogs. Maar dat zijn ze nog lang niet allemaal! Ooit was ik ze begonnen als kleine verhaaltjes op LinkedIn (daar zie je ze tussen mijn artikelen staan). Nu zijn ze verzameld in de nieuwsmail en af en toe plaats ik weer wat op mijn site.

Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door

Wat vinden anderen

Enkele mooie reacties die ik in de loop der tijd gekregen heb op de Dagelijkse Dingetjes:

Ze zijn zo herkenbaar!

Het zijn de kleinste dingen die in de verhalen naar voren komen, die het meeste impact hebben op mij.

Op deze manier kan ik meer compassie opbrengen . Dat is bij mij een langdurige uitdaging namelijk. Als snel overprikkeld mens heb ik ook wel wat last van de reacties en gedragingen van de anderen.

 

Die over de vaste plek aan tafel, heeft in ons gezin een belangrijk AHA-moment gebracht. Eindelijk snappen ze dat ik niet moeilijk doe, maar dat het me rust geeft!

 

Nu snap ik waarom ze soms kiest voor vegen in plaats van de stofzuiger! Ik vond het maar gek en kon me er behoorlijk aan ergeren. Dat hoeft nu niet meer 🙂

 

Dank je voor je mooie donderdagse verhaaltjes! Ik wou even laten weten dat ik ze altijd met veel aandacht lees en zelfs bewaar. 

Autisme gezin

Deze tekening (en meerdere tekeningen op mijn site) is gemaakt door onze dochter. Ze was van jongs af aan al creatief en heeft al zeer diverse stijlen getekend. Deze is uit een periode van digitaal tekenen en in de tijd dat ze meer anime-achtige dingen maakte.

Yazzy design is haar eigen bedrijf, van waaruit ze mooie tekeningen en animaties maakt.

Onder andere deze ‘Dagelijkse Dingetjes’ hebben ook tekeningen van haar: