Training meer rust en minder stress bij (een vermoeden van) autisme

Leestip:

In dit boek vind je alle 7 stappen helder en praktisch omschreven. Je vindt er tevens opdrachten waarmee je zelf al aan de slag kunt om meer rust in je leven te creëren.
Heb je vragen over iets uit het boek, mail me gerust!

Meer Rust…..Minder Stress

Tijdens deze training krijg je de kennis en vaardigheden aangereikt die je helpen om een rustiger levenstempo te creëren.

Dit is essentiëel om chaos, stress, vermoeidheid, gepieker en angsten verminderen, zodat je beter in je vel zit en je energie kunt besteden aan dat wat je belangrijk vindt. Hetzij in je werk, je gezin of het contact met je partner en kinderen.

Want minder stress geeft meer mogelijkheden voor verbinding. Verbinding met je zelf in de zin van jezelf meer kennen en accepteren zoals je bent. Van daar uit wordt het makkelijker om los te laten wat niet werkt voor jou zoals het alsmaar doorjakkeren, het ‘normaal’ willen doen, het jezelf schuldig voelen over wat niet lukt….enzovoort.

Een fijnere verbinding met je partner en kinderen kan weer groeien als je zelf meer rust hebt. Vanuit totale stress is het praktisch onmogelijk om nog ruimte te hebben voor contact met een ander.  Vandaar dat ik ook bij een vraag voor relatiecoaching, begin met rust aanbrengen. Rust is niet zomaar ‘fijn’, rust is essentiëel!

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten, verspreid over 6 maanden.

Per trainingsavond doorlopen we een van de stappen uit de methode Rust bij Autisme:

 • Je krijgt inzicht in hoe het autisme zich bij jou uit. Waarin is het lastig? Waar liggen je kwaliteiten? Zo kun je toewerken naar acceptatie en meer zelfvertrouwen.
 • Je gaat je stress signalen en stress oorzaken leren herkennen, waardoor je veel eerder in staat bent om te weten wanneer je in moet grijpen om te voorkomen dat je stress onnodig hoog op loopt.
 • Je gaat leren welke dingen je kunt doen om je stresslevel lager te houden dan het nu is en hoe je – als er toch weer veel gebeurt waardoor de stress flink oploopt (want dat gebeurt nu eenmaal bij tijd en wijle, niet alles is te voorzien) – je stress weer laat zakken.

Dat betekent werken aan:

 • helpende structuur en overzicht
 • balans houden/balans herstellen
 • effectief prikkelmanagement
 • helder communiceren met je directe omgeving (partner, collega/leidinggevende, net waar het nodig is) over stress, grenzen en hulp.
 • Je sluit het traject af met een zelf gemaakt overzichtelijk plan om terugval te voorkomen.

Kortom: je maakt je eigen ‘handleiding’ naar een rustiger leven

Daarbij ontvang je:

 • Het boek ‘Meer Rust en Minder Stress bij Autisme’, zodat je een handig naslagwerk hebt.
 • Praktische werkbladen
 • 1 individueel gesprek om de puntjes op de ï te zetten
 • Het nodige aan huiswerk (dan weet je dat maar vast;))

Dit programma heb ik al vele malen individueel gegeven, maar ga ik nu ook als groep aanbieden, mede omdat ik in de workshops gemerkt heb dat het zo waardevol is om de theorie aan te vullen met ervaringen van elkaar.

Wil je vast ideeën op doen over wat er mogelijk is om rekening houdend met wie je bent en wat je aankunt, lees dan vast wat van de blogs.

Praktische informatie

De groep zal uit max 6 personen bestaan.

Data: 

 1. Woensdag 12 juni
 2. Dinsdag 25 juni
 3. Dinsdag 9 juli
 4. Dinsdag 3 september
 5. Dinsdag 17 september
 6. Dinsdag 1 oktober
 7. Dinsdag 15 okt
 8. Dinsdag 29 okt
 9. Dinsdag 14 januari

Tijd: van 19.30 uur tot 22.00 uur

De investering voor de gehele training is 445,- euro.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Karin leert ouders met (een vermoeden van autisme) hoe ze stress kunnen verminderen in hun leven, zodat ze meer rust ervaren voor zichzelf en in hun relatie. Zo ontstaat er weer ruimte om de ouder en partner te zijn die ze willen zijn en het gezin weer een rustiger thuis wordt met ruimte voor plezier.

Aanmelden voor de training Meer Rust, minder Stress

 

Meld je aan door me een bericht te sturen.

Mocht je vooraf vragen hebben over de training, vermeld deze dan in je bericht.

Ik zal je binnen 24 uur antwoorden en je aanmelding bevestigen.