Stilte is een krachtig communicatiemiddel.

Toch vinden we het vaak lastig… zo gewend als we zijn om te praten, om dingen te moeten benoemen of uit te praten. Zo hebben we het immers ook vaak geleerd.

Maar praten geeft niet altijd de beste aansluiting….

Op welke momenten zou stilte jou helpen?

En kun je dit met je partner delen, zodat hij/zij ook weet wanneer je het nodig hebt?

Stilte in de liefde

Als Marijke beneden komt voor ontbijt, voelt ze de spanning van Peter al.

Ze ziet een wat strakke uitdrukking op zijn gezicht, zijn wangen die op en neer bewegen doordat hij zijn kaken steeds even klemt en weer loslaat.

Hij kijkt niet op of om als ze met haar koffie en ontbijt bij hem aan tafel komt zitten.

Marijke herkent dit als zijn stress-signalen en weet dat ze nu het beste stil kan zijn. Peter heeft straks een belangrijk gesprek op het werk – hij heeft er de afgelopen dagen veel over gepiekerd en nu is het straks zover.

Eenmaal onderweg in de auto komt Peter tot rust. Rijden vindt hij fijn. De auto is een beetje zijn eigen ‘cocon’ – niets stoort hem daar.

Hij realiseert zich dan dat Marijke speciaal voor hem stil is geweest. Eenmaal op de parkeerplaats bij zijn werk appt hij haar eerst even met een dankjewel en alsnog goeiemorgen 😀

De stilte op zo’n moment is voor hem belangrijk. De waardering is voor haar belangrijk.

Het feit dat ze dit van elkaar weten, begrijpen, accepteren én naar handelen voedt de liefde.

Voordat dit helder was, vond Marijke deze houding ronduit onbeschoft, hield ze haar mond uit angst voor ruzie en slikte dit tot ze niet meer kon. Peter had niet eens door dat dit speelde. Als ze dan boos werd, was dat totaal onverwachts en iets dat hij er op dat moment écht niet bij kon hebben – en dus ontplofte hij ook!

Door hun kennis over autisme, stress-signalen en liefdestalen is er zoveel meer rust en verbinding ontstaan in de relatie!

Dagelijkse Dingetjes bij autisme

Dit is een verhaal uit de serie ‘Dagelijkse Dingetjes op Donderdag’.

Dit zijn waargebeurde verhalen het het alledaagse leven met autisme, verpakt in een fictief ‘auti-gezien’.

Wil je de ‘Dagelijkse Dingetjes’ ontvangen in je mailbox, meld je dan hier aan voor mijn mail. Dan tref je alle belevenissen van Peter, Marijke en hun kinderen elke donderdag in je mailbox!

Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door