Relatie Coaching

Mooi! Meer Rust in je relatie

Als autisme of een vermoeden van autisme een rol speelt in je relatie, kan dit voor aardig wat vraagtekens en onbegrip tussen beide partners zorgen. Ook al hou je van elkaar – of misschien twijfel je daar ondertussen aan – door onbegrip en stress doe je elkaar geregeld pijn. Zonder dat je dit wilt is het al weer gebeurd voor je er zelfs maar erg in hebt!

Dit brengt veel spanningen met zich mee. Spanningen die hun weerslag hebben op de sfeer in het gezin en het geluk van je kinderen.

In de waan van de dag is dit vaak moeilijk te doorbreken. Als coach kan ik jullie helpen in het hervinden van meer rust, vertrouwen en waardering voor elkaar. Zodat je beide ‘gewoon je zelf’ kunt zijn – met al je makken en mooie kanten. Ruimte voor ieders eigenheid noem ik dat.

We kunnen daarvoor starten met een traject van ongeveer 6 maanden (waarbij we elkaar om de 2-3 weken spreken) waarin we werken aan een aantal belangrijke thema’s:

 • Jezelf en elkaar beter leren kennen en waarderen, op basis van gelijkwaardigheid en respect voor ieders eigenheid.
 • Wat breng je ieder in aan kwaliteiten, waar heb je last van bij elkaar?
 • Welke autismekenmerken spelen een belangrijke rol in jullie relatie en hoe kun je daar het beste mee omgaan?
 • Welke zaken vinden jullie essentieel en mis je nu?
 • Hoe laat je zien dat je van je partner houdt?
 • Helder en met respect voor jezelf en je partner communiceren. Dit gaat zowel over gespreksvoering, als om het zoeken naar aanvullende manieren van communiceren om prikkels te verminderen en rustiger contact te kunnen herstellen.
 • Hoe ga je om met afspraken maken, tegengestelde meningen of feedback naar elkaar?

We sluiten het traject af met een praktisch en helder overzicht van de conclusies die jullie gedurende deze maanden opgedaan hebben, zodat je het er altijd weer even bij kunt pakken als je weer vast dreigt te lopen.

Het traject Mooi! Meer Rust in je Relatie omvat:

 • 10 gesprekken van 1 uur in mijn praktijk in Dronten.
 • Praktische werkbladen en handvaten die overzicht bieden op de thema’s die besproken zijn.
 • Mooi! Inzichtenmap om de dingen die we besproken hebben in te verzamelen, zodat je ze geregeld weer kunt raadplegen.
 • Voor beide partners de mogelijkheid voor 1x 30 min individuele telefonische coaching.
 • Mogelijkheid om te alle tijden je vragen te mailen, zodat je niet onnodig lang met vragen blijft zitten die je tegen kunnen houden om het geleerde uit te proberen. Ik zal binnen 48 uur antwoorden.
Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door
E-book stress-signalen herkennen

Een hoofd vol stress heeft geen ruimte voor een ander!

Daarom is het belangrijk om eerst te werken aan grip op stress en het kennen van je autisme voor je kunt werken aan je relatie. Andersom is praktisch onmogelijk.

Ben je vaak moe en overprikkeld en kun je je partner of kinderen soms maar moeilijk om je heen verdragen, zorg dan eerst voor rust in je hoofd.

Download deze gratis oefening voor ouders met autisme om opkomende stress eerder te herkennen en overprikkeling te voorkomen.