Relatie Coaching

Mooi! Meer Rust in je relatie

Minder stress geeft meer verbinding!

Heb je vrijwel dagelijks te maken met veel stress, dan is het goed om eerst te starten met het creëren van meer rust. Hetzij via een intensief persoonlijk traject naar meer rust, hetzij via de training Meer rust en minder stress bij Autisme.

Als autisme of een vermoeden van autisme een rol speelt in je relatie, kan dit voor aardig wat vraagtekens en onbegrip tussen beide partners zorgen. Ook al hou je van elkaar – of misschien twijfel je daar ondertussen aan – door onbegrip en stress doe je elkaar geregeld pijn. Zonder dat je dit wilt is het al weer gebeurd voor je er zelfs maar erg in hebt!

Dit brengt veel spanningen met zich mee. Spanningen die hun weerslag hebben op de sfeer in het gezin en het geluk van je kinderen.

In de waan van de dag is dit vaak moeilijk te doorbreken. Als coach kan ik jullie helpen in het hervinden van meer rust, vertrouwen en waardering voor elkaar. Zodat je beide ‘gewoon je zelf’ kunt zijn – met al je makken en mooie kanten. Ruimte voor ieders eigenheid noem ik dat.

We kunnen daarvoor starten met een traject van ongeveer 6 maanden (afhankelijk van de frequentie van de gesprekken) waarin we werken aan een aantal belangrijke thema’s:

 • Jezelf en elkaar beter leren kennen en waarderen, op basis van gelijkwaardigheid en respect voor ieders eigenheid.
 • Wat breng je ieder in aan kwaliteiten, waar heb je last van bij elkaar?
 • Welke autismekenmerken spelen een belangrijke rol in jullie relatie en hoe kun je daar het beste mee omgaan?
 • Welke zaken vinden jullie essentieel en mis je nu?
 • Helder en met respect voor jezelf en je partner communiceren. Dit gaat zowel over gespreksvoering, als om het zoeken naar aanvullende manieren van communiceren om prikkels te verminderen en rustiger contact te kunnen herstellen.

We sluiten het traject af met een praktisch en helder overzicht van de conclusies die jullie gedurende deze maanden opgedaan hebben, zodat je het er altijd weer even bij kunt pakken als je weer vast dreigt te lopen.

Het traject Mooi! Meer Rust in je Relatie omvat:

 • 10 gesprekken van 1 uur in mijn praktijk in Dronten.
 • Praktische werkbladen en handvaten die overzicht bieden op de thema’s die besproken zijn.
 • Mooi! Inzichtenmap om de dingen die we besproken hebben in te verzamelen, zodat je ze geregeld weer kunt raadplegen.
 • Voor beide partners de mogelijkheid voor 1x 30 min individuele telefonische coaching.
 • Mogelijkheid om te alle tijden je vragen te mailen, zodat je niet onnodig lang met vragen blijft zitten die je tegen kunnen houden om het geleerde uit te proberen. Ik zal binnen 48 uur antwoorden.
 • Gratis deelname (voor beiden) aan de workshops voor ouders met (een vermoeden van) autisme.

 

Wil je eerst eens laagdrempelig ervaren op welke manier je bij mij aan de slag kunt naar meer rust en een fijnere verbinding met je partner?

Schuif dan een keer aan bij de workshops aan de keukentafel: kennis, praktische handvatten en uitwisselen van ervaringen in kleine groepjes van maximaal 6 personen. Alle rust, volle aandacht.