Praktische Liefde

Over hoe je liefde uit op een manier die je partner begrijpt

Eenzaam

Je bent al een tijd samen, maar in alle dagelijkse stress en chaos van werk, gezin en andere verplichtingen is er meer en meer een gevoel van twijfel en eenzaamheid ontstaan.

Je hebt eigenlijk niet zo’n idee meer of je partner nog van je houdt en twijfelt of je zelf eigenlijk nog wel van hem/haar houdt…want tja, je merkt er niets meer van. Het voelt afstandelijk, zakelijk, praktisch.

Dit wil je niet!

Ook jij hebt immers behoefte aan samen zijn, gewaardeerd worden, er gewoon mogen zijn en geaccepteerd worden zoals je bent. Zodat je iemand hebt waar je je veilig bij voelt, waar je mee kunt delen wat je bezig houdt en mag zeggen wat je belangrijk vindt.

En dat wil je ook je partner kunnen bieden – hoe fijn zou het zijn als die wéét dat je dat wilt bieden… als je maar wist hoe!

Onbegrip door verschillende talen

Ieder mens heeft een eigen manier, een eigen taal om liefde te ontvangen en te geven.

Als je geen idee hebt van elkaars taal, kun je allebei nog zo je best doen, maar merkt de ander niets van die liefde. Je praat als het ware langs elkaar heen.

Dan doe je maar wat – in elk geval de dingen die je zelf fijn vind, omdat je hoopt dat je partner dat fijn vindt.

Maar het is lastig in te schatten of dat zo is – op welke signalen moet je letten? En als dat wat je doet kennelijk niet goed genoeg is, hoe moet je dan wél laten weten dat je van je partner houdt?!

Mede door dit soort onduidelijkheden is het moeilijk om een liefdevolle verbinding te ervaren en kan er een intens gevoel van eenzaamheid ontstaan.

Duidelijkheid scheppen

Kennis over de liefdestaal van je partner kan je helpen om op een praktische manier te laten merken dat de ander belangrijk voor je is, dat je van hem/haar houdt.

Er wordt maar al te vaak vanuit gegaan dat je dat wel vanzelf ‘aanvoelt’ en vanzelf ‘weet’ en ook nog eens weet ‘hoe’ je dan moet handelen om het op de juiste manier te uiten….Maar zo vanzelfsprekend is dat dus niet!

Het is echter wel te leren. Sterker nog: het is een relatief eenvoudige en praktische manier om weer wat plezier in de relatie te brengen.

Als je precies weet welke taal je partner verstaat, kun je meer ontspannen in contact met elkaar.

Als je bijvoorbeeld weet dat je partner het fijn vindt dat je bepaalde klusjes in huis doet, dan kun je bewust prioriteit geven aan juist deze klusjes, wetend dat dit gewaardeerd wordt.

Je partner kan voor jou hetzelfde doen: juist aandacht voor die dingen waar jij blij van wordt.

Die duidelijkheid over wat je wel en niet van elkaar wilt is erg prettig!

Wil je hier meer over leren?

Doe dan mee met de online workshop Praktische Liefde!

Deze geef ik net voor Valentijnsdag op dinsdag 13 februari 2024.

Kun je het de volgende dag gelijk toepassen;)

Aanmelden kan door te mailen naar karin@mooilifecoaching.nl

 

DatumTijdPlaatsPrijs
13 februari

19.30 uur

tot 21.00 uur

online via Zoom5,- euro pp ivm Valentijnsdag
16 april

20.00 uur 

tot 21.30 uur

Online via Zoom27,50  euro pp

Hier vast wat extra leesvoer over autisme in de partnerrelatie:

Hier vind je wat gratis downloads die je kunnen helpen op weg naar meer rust en plezier met elkaar:

Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door