Praktische Liefde

Over hoe je beide je liefde uit op een manier die je partner begrijpt

Eenzaam

Je bent al een tijd samen, maar in alle dagelijkse stress en chaos van werk, gezin en andere verplichtingen is er meer en meer een gevoel van twijfel en eenzaamheid ontstaan.

Je hebt eigenlijk niet zo’n idee meer of je partner nog van je houdt en twijfelt of je zelf eigenlijk nog wel van hem/haar houdt…want tja, je merkt er niets meer van. Het voelt afstandelijk, zakelijk, praktisch.

Dit wil je niet!

Ook jij hebt immers behoefte aan samen zijn, gewaardeerd worden, er gewoon mogen zijn en geaccepteerd worden zoals je bent. Zodat je iemand hebt waar je je veilig bij voelt, waar je mee kunt delen wat je bezig houdt en mag zeggen wat je belangrijk vindt. En dat wil je ook je partner kunnen bieden – hoe fijn zou het zijn als die wéét dat je dat wilt bieden….

….. als je maar wist hoe!

Onbegrip door verschillende talen

Ieder mens heeft een eigen manier, een eigen taal om liefde te ontvangen en te geven.

Als je geen idee hebt van elkaars taal, kun je allebei nog zo je best doen, maar merkt de ander niets van die liefde. Je praat als het ware langs elkaar heen.

Dan doe je maar wat – in elk geval de dingen die je zelf fijn vind, omdat je hoopt dat je partner dat fijn vindt. Maar het is lastig in te schatten of dat zo is – op welke signalen moet je letten? En als dat wat je doet kennelijk niet goed genoeg is, hoe moet je dan wél laten weten dat je van je partner houdt?!

Mede door dit soort onduidelijkheden is het moeilijk om een liefdevolle verbinding te ervaren en kan er een intens gevoel van eenzaamheid ontstaan.

Duidelijkheid scheppen

Kennis over de liefdestaal van je partner kan je helpen om op een praktische manier te laten merken dat de ander belangrijk voor je is, dat je van hem/haar houdt. Er wordt maar al te vaak vanuit gegaan dat je dat wel vanzelf ‘aanvoelt’ en vanzelf ‘weet’ en ook nog eens weet ‘hoe’ je dan moet handelen om het op de juiste manier te uiten….Maar zo vanzelfsprekend is dat dus niet!

Het is echter wel te leren. Sterker nog: het is een relatief eenvoudige en praktische manier om weer wat plezier in de relatie te brengen.

Als je precies weet welke taal je partner verstaat, kun je meer ontspannen in contact met elkaar.

Als je bijvoorbeeld weet dat je partner het fijn vindt dat je bepaalde klusjes in huis doet, dan kun je bewust prioriteit geven aan juist deze klusjes, wetend dat dit gewaardeerd wordt. Je partner kan voor jou hetzelfde doen: juist aandacht voor die dingen waar jij blij van wordt. Die duidelijkheid over wat je wel en niet van elkaar wilt is erg prettig!

Zo kun je het leren

Tijdens het traject Praktische Liefde gaan jullie aan de hand van jullie persoonlijke situatie elkaars liefdestaal leren kennen en toepassen.

Het omvat 3 gesprekken waarin het volgende aan bod komt:

  • Theorie
  • Vertaling naar concrete acties in jullie dagelijkse praktijk
  • Checklist en praktische overzichtelijke werkbladen
  • Uitproberen wat werkt en wat het effect is op jullie relatie
  • Uitwerken wat nog lastig is
  • Een gezamenlijk plan voor de toekomst maken
  • Mogelijkheid om je vragen te mailen, zodat je niet onnodig lang met vragen blijft rondlopen, maar sneller kunt schakelen naar een oplossing

Vier maanden na afloop van het traject hebben we nog een follow-up gesprek waarin we terug kijken wat er goed ging wat het effect daarvan is. Tevens is heb je dan de mogelijkheid om de vragen te stellen die jullie nog hebben ten aanzien van het toepassen van wat jullie geleerd hebben.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Dronten. We plannen ze met ongeveer 3 weken ertussen (afhankelijk van onze agenda’s). Zo heb je ook de tijd om uit te proberen wat we besproken hebben.

Wil je vast de checklist Liefdestalen ontvangen om samen te kijken wat voor soort ’talen’ er zijn en wat die van jou en van je partner zijn, dan kun je die via een mailtje aanvragen. Ik stuur het je dan binnen 24 uur toe.

De investering voor dit traject is 297,-

Heb je hier nog vragen over? Mail me gerust!

Wil je samen met je partner aan de slag, dan kun je via de online agenda je eerste afspraak plannen.