Workshop Autisme in de partnerrelatie

Inzichten en tips die je op weg helpen naar een fijne relatie als de liefde niet vanzelfsprekend zichtbaar is

Als autisme of een vermoeden van autisme een rol speelt in je relatie, kan dit voor aardig wat vraagtekens en onbegrip tussen beide partners zorgen. Spanningen hebben de nodige weerslag op de sfeer in het gezin en het geluk van je kinderen. Als dit te lang voortduurt, kan er ondanks dat je officieel een relatie hebt, toch een sterk gevoel van eenzaamheid ontstaan bij beide partners.

Deze spanningen zijn echter vaak ook te verminderen door te snappen waardoor ze ontstaan en wat je ermee kunt. Zo kan er vanuit begrip weer verbinding ontstaan en kun je weer toe werken naar een warme liefdevolle relatie waarin ruimte is voor ieders eigenheid. Dat geeft een hoop rust.

Essentieel hierin is dat je je realiseert dat het niet alleen aan het autisme ligt. Op dat vlak zitten soms hardnekkige belemmerende overtuigingen die neer komen op ‘door het autisme gaat alles fout’. Dit soort gedachten ondermijnen de gelijkwaardigheid in je relatie. En dat breekt op!

Ik ga uit van:

Je hebt samen een relatie, dus je kijkt samen naar mogelijkheden en beperkingen die je beide hebt. Ieder z’n makken. Die moet je van elkaar kennen en accepteren.

Met betrekking tot autisme is het handig dat je in elk geval een idee hebt waar bepaald gedrag vandaag komt. Dat maakt het makkelijker te begrijpen, zowel voor jezelf als voor je partner. Van daar uit kun je oplossingen bedenken die bijdragen aan een meer ontspannen relatie. Scheelt je beide een hoop stress!

Tijdens deze avond vertel ik op welke manier autisme effect kan hebben op je relatie en geef ik je een aantal tips over wat je kunt doen om elkaar beter te begrijpen, zodat er weer een gevoel van verbinding kan ontstaan en er weer ruimte is voor plezier.

Tevens is er ruimte om jullie persoonlijke vragen te beantwoorden en met je mee te denken naar jouw eerste stappen voor meer rust in de relatie.

Bedenk dus vast van te voren wat je graag beantwoord zou willen zien op deze avond. Je mag je vraag ook vast mailen, dan neem ik het antwoord zeker mee in mijn verhaal!

Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek over jullie ervaringen, successen en twijfels. Want hoe fijn is het als je herkenning vindt, tips en trucs uit kunt wisselen zodat je niet in je eentje het wiel hoeft uit te vinden! Je gaat naar huis met praktische inzichten en acties.

Een samenvatting van de avond krijg je toegestuurd, zodat je het geheel nog eens rustig door kunt lezen.

Praktische zaken:

Aanmelden: kan door een berichtje te sturen met daarin je naam, met hoeveel personen je komt en de lezing waarvoor je je aan meldt

Datum en tijd: woensdag 31 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur

Plaats: Mark 15, Dronten

Kosten: € 22,50

Komt je partner mee, dan mag deze kosteloos aansluiten. Ik geloof namelijk dat je er verreweg het meeste aan hebt als je samen komt!

Aanmelden Lezing Autisme in de partnerrelatie

Aanmelden voor de lezing kun je doen door een berichtje naar me te sturen. Geef ook even aan of je alleen met of z’n tweeën komt. Je krijgt binnen 24 uur bevestiging voor je deelname.

Meer weten over de andere workshops?

Workshop voor ouders van pubers met autisme op woensdag 10 oktober 2018. Je leest er hier meer over.

Workshop ‘Inzicht in jouw autisme’ op woensdag 17 oktober 2018. Je leest er hier meer over.

Workshop ‘Rust bij autisme’ op woensdag 24 oktober 2018. Je leest er hier meer over.

Gratis 1 uur persoonlijke coaching voor rustige feestdagen

Bij autisme is meer rust essentieel om de feestdagen fijn te houden
autisme coach