Laat stress geen burn-out worden!

 

Praktische groepstraining voor ouders met autisme:

Leer gedurende 6 maanden om meer rust in je leven te brengen

Overprikkeling

Elke dag stressvol overleven

Geldt dit voor jou?

Je bent moe, je hoofd zit zó vol dat het steeds moeilijker wordt om nog met aandacht met je partner en kinderen bezig te zijn. Je kunt ze soms maar moeilijk om je heen verdragen.

Door de constante overbelasting ontstaan er steeds sneller irritaties, boze buien en communicatieproblemen, ook al ben je daar niet op uit. Het overkomt je.

Hóe graag je ook wilt, eigenlijk heb je gewoon geen energie meer om met volle aandacht te werken of liefde en aandacht te geven aan je gezin. En dat vreet van binnen….

Je weet ook dat er autisme mee speelt en dat dit de reden kan zijn van de vermoeidheid en overprikkeling. Maar wat je nou precies met die autisme-kennis moet doen in je eigen leven is niet zo duidelijk. Momenteel heb je er vooral last van. En je partner ook.

Eigenlijk wil je gewoon rust, maar heb je geen idee meer hoe je dit moet voor elkaar moet zien te krijgen.

Misschien weet je ook niet meer hoe ‘rust’ voelt omdat je zo gewend bent aan doorzetten tot het uiterste, dat je vooral de vermoeidheid en overprikkeling kent…

Zo wil je niet de rest van je leven doorbrengen. Uiteindelijk put dit dusdanig uit dat je op een punt komt dat je niet meer voor jezelf en je gezin kunt zorgen. En dat wil je natuurlijk niet.

Ben jij toe aan meer rust en ontspanning?

Misschien wil je je weer ‘gewoon’ gelukkig voelen. Of zou je meer vertrouwen in jezelf als ouder of partner willen hebben.

Hoe fijn zou het zijn als je gewoon jezelf mag zijn en als je weet wat goed voor jou is?

En dat je dit zonder moeite aan kunt geven naar je directe omgeving en er een mooie balans is in zorg voor jezelf en zorg voor je gezin.

Ik heb van dichtbij meegemaakt hoeveel impact stress heeft op ouderschap met autisme. Ook bij mijn klanten zie ik dat de dagelijkse stress een belangrijke bron is van een hoop ellende, terugtrekken, boosheid en communicatieproblemen.

Maar ik weet ook dat er een manier is om daar uit te komen! We hebben zelf ervaren hoe fijn het is als er meer rust en plezier is en hoe dit doorwerkt op alle vlakken in ons leven. Vanuit deze ervaring is mijn missie ontstaan om bij te dragen aan meer rust en plezier in auti-gezinnen.

meer rust, minder stress

Daarom heb ik de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ ontwikkeld.

In deze training leer je wat jij kunt doen om stress te verminderen en meer rust en plezier te creëren in je leven.

Je leert wat autisme specifiek voor jou betekent en hoe je er op een prettige manier rekening mee kunt houden zodat je de energie hebt om de dingen te doen die je belangrijk vindt.

Wat ga je in deze training leren?

Om dit te bereiken heb je een goede strategie nodig die rekening houdt met jouw autisme. De meeste burn-out preventieprogramma’s doen dat niet. Maar stress bij autisme heeft andere oorzaken en vraagt een andere aanpak dan stress bij iemand zonder autisme.

In deze training leer je precies die strategieën en vaardigheden die jou helpen omgaan met stressvolle situaties.

Je leert dat het belangrijkste dat je als ouder te doen hebt, is om goed voor jezelf te zorgen zodat je voorkomt dat je overbelast en overprikkeld raakt en daardoor niet meer voor je kind(eren) kunt zorgen.

Opbouw van de training

Je leert welke invloed je autisme heeft op je ouderschap, zodat je gericht kunt werken met je kwaliteiten en hulp kunt vragen bij de dingen die moeilijk voor je zijn.

Je leert stress-signalen op tijd herkennen, zodat je eerder opmerkt wanneer je een rustmoment nodig hebt. Dit voorkomt dat je stress zo hoog oploopt dat je niet meer na kunt denken, dat je ontploft in woede vanuit onmacht (waar je je wellicht later vreselijk schuldig over voelt) of in een meltdown belandt waarin je totaal ‘uitgeplugd’ bent en onbereikbaar voor je gezin.

Je leert op welke fronten je duidelijkheid en structuur aan kunt brengen in je dagelijks leven, waardoor het makkelijker wordt om je leven in te delen, passend bij jouw belastbaarheid.

Je leert hoe je overzicht aanbrengt in het gepieker in je hoofd en hoe je bedenktijd aanbrengt om te zorgen dat je keuzes kunt maken in de dingen die je wel of niet gaat doen, zonder daar aan te moeten twijfelen.

Je leert wat jou helpt om te ontspannen, zodat je weet hoe je je stresslevel kunt laten zakken wanneer dit nodig is. Je leert dus niet alleen om rust in te bouwen in de dag, maar ook wat je precies doet tijdens zo’n rustmoment. Daarmee kun je je eigen levenstempo creëren met een prettige balans tussen inspanning en ontspanning en zodat je goed contact met je partner en kinderen te houden.

Je leert voor welke prikkels je gevoelig bent en hoe je hier beter mee om kunt gaan zodat je uitputting door overprikkeling voorkomt. Daarnaast is het belangrijk om te ontdekken welke prikkels je bewust in kunt zetten om te ontspannen. Hierdoor krijg je meer grip op je gevoeligheid en hoef je niet meer lamgelegd te worden door een teveel aan belastende prikkels. Zo houd je weer energie over voor jezelf en wat je wilt doen in plaats van dat je energie de hele dag door weg lekt.

Je leert hoe je aan je partner uitlegt welke invloed autisme heeft op je ouderschap, zodat je je leven beter af kunt stemmen op je belastbaarheid en voorkomt dat er gedoe ontstaat over onuitgesproken verwachtingen.

 

Stressvolle periode?

Kom je desondanks toch weer in een hele stressvolle periode in je leven terecht (wat bij tijd en wijle nu eenmaal gebeurt, that’s life), dan kan het zijn dat je stress weer zo hoog oploopt dat je daardoor vergeet wat je ook al weer deed om grip op je leven te houden.

Daarom maak je aan het eind van dit traject een overzicht waarop je voor jezelf de belangrijkste instructies zet om direct meer rust te creëren zodat je voorkomt dat je weer volledig vast raakt in chaos, stress, overspannenheid of een burn-out.

Je hebt dus als het ware je eigen handleiding naar een rustiger leven geschreven.

Alle vaardigheden die je hier leert, daar heb je dus de rest van je leven plezier van!

Past deze training bij mij?

Wil je graag weten of de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ bij jou past? Vraag dan het gratis adviesgesprek aan.

Hierin bespreken we jouw situatie en de vragen die je hebt en krijg je advies over wat je nodig hebt om meer rust en plezier in je leven te creëren.

boek 'Meer rust en minder stress bij autisme' van Marja Boxhoorn
inzicht naar rust

Hoe gaan we te werk?

Deze training is gebaseerd op de AutismeCoachMethode en het boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn.

 

Wat houdt dat in?

We werken op gestructureerde en vooral praktische wijze stap voor stap naar meer rust, zodat je precies weet wat je gaat doen om dit te bereiken.

Dit wordt ondersteund met overzichtelijke werkbladen en opdrachten, zodat je visueel zichtbaar maakt wat voor jou het belangrijkste is om als eerste aan te werken.

Ik help je om de theorie direct te vertalen naar concrete situaties in je eigen leven zodat je het geleerde gelijk toe kunt passen en al vanaf de eerste dag effect gaat merken.

We bespreken niet alleen wat moeilijk is, maar juist ook je successen. Deze zijn minstens zo leerzaam! Werken met je successen geeft plezier, vergroot je zelfvertrouwen en helpt je om meer vanuit acceptatie en rust te leven.

We werken in een kleine groep van maximaal 6 mensen, waardoor er rust en ruimte is voor persoonlijke aandacht en om in te gaan op jouw vragen en jouw leven.

Hierdoor kun je profiteren van de grote meerwaarde van het delen van kennis en ervaring met gelijkgestemden. Wat ik van klanten altijd terug hoor, is dat het zo fijn is om dan eens niet ‘de enige’ te zijn en dat het een opluchting is dat het gevecht met de dagelijkse stress geen eenzame onbegrepen worsteling meer is.

In deze groep heeft ieder zijn/haar eigen doelen en acties. Deze delen we met elkaar, zodat je elkaar steunt om het geleerde te implementeren. Want alleen door te doen en uit te proberen, zul je resultaat gaan zien: meer rust en minder stress!

Drie maanden na afloop van het traject plannen we een individueel follow-up-gesprek. Daarin bespreken we samen hoe het met je gaat en of er in het toepassen van hetgeen je geleerd hebt nog vragen zijn ontstaan die je nog even met me door wilt spreken.

Praktische informatie

  • De training bestaat uit 9 dagdelen, verdeeld over een half jaar. 
  • Ongeveer een half jaar daarna, is er een ’terugkomdag’ waarop we met elkaar kijken hoe het toepassen in het dagelijks leven gegaan is, wat er goed ging en welke vragen je nog wilt stellen.
  • Tijdens de training zijn we als groep bij elkaar. We zitten dan samen aan tafel in een trainingsruimte. Een deel van de groep zit letterlijk aan tafel, een deel zit via een groot beeldscherm erbij (via Zoom). Dat klinkt misschien gek, maar werkt uitstekend – zo is de ervaring. Zo zijn wel elke keer live bij elkaar. Je volgt samen je zoektocht naar meer rust en bent elkaars motivator en inspiratie.
  • Tussendoor mag je me altijd mailen/appen of bellen met een vraag. Zo oefen je direct in je eigen situatie en hoef je niet onnodig vast te lopen op een lastig moment omdat je moet wachten tot de volgende trainingsdag. 
  • Je ontvangt het boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn als handig naslagwerk zodat je de theorie op je gemak door kunt lezen.
  • Je krijgt de map met materialen en werkbladen thuisgestuurd, zodat je alles bij de hand hebt wat je gedurende de training nodig hebt.
  • Tijdens de training word je uitgedaagd om nieuwe inzichten in actie om te zetten. Zo oefen je tijdens de training al direct met nieuw geleerde vaardigheden. Dat vraagt dus ook een inspanning van jou, zoals de bereidheid om op jezelf te reflecteren en te doen wat je je voorgenomen hebt. Dat is soms moeilijk, dus samen bespreken we hoe je dit het best kunt oefenen.

Data en tijd:

  1. Vrijdag 21 april
  2. Vrijdag 12 mei
  3. Vrijdag 26 mei
  4. Vrijdag 9 juni
  5. Vrijdag 23 juni
  6. Vrijdag 7 juli
  7. vrijdag 15 september
  8. vrijdag 29 september
  9. vrijdag 13 oktober

Tijd: 9.30 uur tot 12.30 uur

Natuurlijk zorg ik ook voor de ‘inwendige mens’ met koffie, thee en ander lekkers;)

 

Prijs

De investering voor deze training is €1295,-

Als je je aanmeldt voor 20 februari 2023, dan geldt een vroegboekkorting van €300,-

Je betaalt dan dus €995,- 

Past deze training bij mij?

Wil je graag weten of de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ bij jou past? Vraag dan het gratis adviesgesprek aan.

Hierin bespreken we jouw situatie en de vragen die je hebt en krijg je advies over wat je nodig hebt om meer rust en plezier in je leven te creëren.

Deze training is voor jou als je:

  • Een vader of moeder bent die zelf een diagnose autisme heeft of als je een sterk vermoeden van autisme hebt en worstelt met de dagelijkse stress en overprikkeling.
  • Al de nodige theoretische kennis van autisme hebt, maar moeite hebt met de vertaling naar je eigen leven.
  • Je een spagaat ervaart tussen wat je vindt dat je zou moeten kunnen doen als ouder en wat je daadwerkelijk áán kunt qua energie.
  • Vaak last hebt van stress en alles wat daar het gevolg van is, zoals de vermoeidheid, overprikkeling en altijd je ‘voelsprieten’ 100% uit in een poging om goed in te schatten wat er van je verwacht wordt.
  • Ondanks je prima IQ toch moeite hebt met de uitvoering van allerhande praktische dingetjes, regelzaken of sociale interactie en je jezelf daarover verwijten maakt (of verwijten krijgt van je partner), maar je niet precies de vinger erop kunt leggen waar ‘m dit in zit en hoe het makkelijker kan.
  • Openminded en leergierig bent en bereid bent om nieuwe dingen uit te proberen om te kunnen ontdekken of ze voor jou werken, ongeacht wat ‘gebruikelijk’ is.
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en daarom de juiste keuzes wil maken voor jezelf en je gezin.
  • Geen behoefte hebt aan ambulante begeleiding thuis, maar wel concrete handvaten wilt om je leven prettiger vorm te geven.
  • Niet per sé een GGZ- of diagnosetraject nodig hebt, maar wel wilt weten hoe je je autisme integreert in je leven.
  • Eerder een GGZ-behandeling hebt gehad en je nog zoekend bent naar hoe je de vertaalslag naar je dagelijks leven maakt.

Past deze training bij mij?

Wil je graag weten of de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ bij jou past? Vraag dan het gratis adviesgesprek aan.

Hierin bespreken we jouw situatie en de vragen die je hebt en krijg je advies over wat je nodig hebt om meer rust en plezier in je leven te creëren.

Wat anderen ervaren hebben met het doorlopen van dit programma

Misschien is het al lang geleden dat je ervaren hebt hoe rust voelt en hoe je leven kan zijn als het rustiger is in je hoofd. Misschien heb je, net als veel anderen die ik deze vraag gesteld heb, niet eens meer een idee hoe het zou zijn als je weer het gevoel hebt dat het goed gaat, dat je grip op je leven hebt.

Hier vind je daarom een paar ervaringen van mensen die in dezelfde situatie zaten als jij en die dit traject al doorlopen hebben:

Het meest waardevolle was de erkenning en herkenning. Ik heb zo veel geleerd over mezelf en mijn autisme.

Na een fijn online gesprek met jou Karin ergens najaar 2021 had ik gelijk zo iets ‘dit moet ik doen!’. Gelukkig kon ik het online volgen met schrijftolken. Hoewel dat in het begin ook nog wat zoeken/leren  was om zowel jullie te zien/horen en de tekst van de schrijftolk. Gaandeweg werden we er bedrevener in.

Ik wilde meer leren over autisme en vooral ook hoe zich dat bij mij uitte. Als ik mezelf wat beter zou kennen en zou leren om met stress om te gaan, hoopte ik in de toekomst  een nieuwe burn-out te voorkomen.

Eigenlijk had ik geen twijfels. Maar ik vond het wel spannend hoe dat online zou gaan. Vanwege de afstand was het niet reëel om er life bij te zijn maar dat had ik achteraf gezien wel fijner gevonden. Online de cursus volgen kostte mij ondanks de ondertiteling veel energie. Daardoor heb ik ook wel eens wat gemist/niet opgeslagen.

Het meest waardevolle was de erkenning: Ja ik heb autisme kenmerken en ik ben niet de enige. Herkenning: van stress signalen bij mezelf en de anderen.
Het is een leerproces wat nooit klaar is.

Ik heb de training als heel fijn ervaren. Het was ook pittig. Niet alleen het 3 uur lang online volgen maar ook het huiswerk. Ik moest er tijd voor maken. Daarnaast was ik namelijk ook nog met een online computercursus bezig en sollicitaties.
Maar je moet ook heel erg naar jezelf gaan kijken: Wat zijn mijn stress signalen, waar krijg ik juist energie van, enz. Ik was er wel in mijn hoofd mee bezig maar om dat op een gegeven moment op papier te krijgen daar moest ik voor gaan zitten. Dan moest ik mezelf terug trekken zodat ik niet afgeleid kon worden.

Naar mijn gevoel is de training zo compleet. Uiteindelijk moet jezelf aan de slag met de opgedane kennis. Fijn dat je daarnaast ook nog losse workshops geeft.

De prijs/kwaliteit-verhouding was prima! Misschien zou je zelfs nog meer kunnen vragen omdat je nog persoonlijke begeleiding daarnaast geeft. We kunnen je altijd bellen, appen, mailen…

Het werken met de combinatie Zoom/Live: Ik vond het fijn dat ik zo je training kon volgen anders had ik het niet kunnen doen. 

Zou je deze training aanraden aan anderen en waarom?
Zeker! Omdat je op een hele prettige manier kennis opdoet over jezelf en autisme en ook leert hoe je stress herkent en hoe je er beter mee om kan gaan.
Ik geef de training een10 !!

Hoe omschrijf je mij aan iemand die mij niet kent?
Een fijne en kundige vrouw die weet waar ze het overheeft en dit goed over kan brengen.

Overige opmerkingen/aanvullingen:
Ik vond het fijn om bij jou deze training te volgen en heb veel geleerd over mezelf en autisme.

Anita, 55 jaar

Het brengt je zoveel verder in omgaan met ASS, rust in de dag en hogere kwaliteit van leven!

Na diagnose ASS in sept 2019 en algemene psycho-educatie bij GGZ wist ik niet zo goed hoe nu verder.
Ik had geen idee wat ASS voor mij in hield en hoe ik daar dan in vredesnaam een fatsoenlijk leven mee moest leiden als moeder van twee kinderen.
Ik wilde letterlijk mezelf als ASS’er leren kennen.
Leren omgaan met uitdagingen die dat met zich mee brengt.

Van te voren twijfelde ik vanwege de kosten. Gemeente heeft 2 x afgekeurd. Uiteindelijk besloten om zelf te gaan betalen, erg fijn dat betalen in termijnen kon!
Ook het digitale deel via Zoom vond ik spannend.

Het meest waardevolle vond ik het leren van hoe stress werkt bij mij, en hoe ik er mee om kan gaan.
Het gaf zoveel duidelijk inzicht in wat er nu eigenlijk gebeurt in mijn hoofd!
Ook de ervaring van andere cursist van enorm helpend!
Het begin was erg spannend! Ook vond ik het erg “langzaam” gaan.
Maar na paar weken leerde ik juist dat die tijd nodig is om te kunnen observeren en te veranderingen te kunnen doen. Dat gaat niet in één dag! 😉
Wat ik jammer vond is omdat je digitaal bezig ben je niet elkaars werk (= autismeprofiel en de ‘stress-handleiding’) letterlijk ziet. Hoe vul jij dat in, ideeën fysiek kunnen uitwisselen.
Ik heb niet iets gemist, vond het juist fijn dat je onderwerpen afstemde op onze behoeftes!

De prijs-kwaliteitverhouding was perfect! Het was een hoop geld, maar zeker waar voor geld.
Materialen werden netjes opgestuurd, vaak nog met leuk kaartje of extraatje.

Ik geef de training een Dikke 9!
Ik heb de training ook al aan een andere ouder met ASS aangeraden.
Het brengt je zoveel verder in omgaan met ASS, rust in de dag en hogere kwaliteit van leven!

Hoe heeft ze mij ervaren?

Karin is een rustig en duidelijk persoon. Ze is empathisch en echt.
Ze denkt met je mee, buiten de box en buiten gebaande padjes.
Ze is een topper!
Karin, bedankt voor deze training! Ik heeft mij zoveel gebracht waar ik verder mee kan!

Frida, 35 jaar

Ik wil gewoon een leuke moeder zijn!

Marieke was elke dag moe-moe-moe.

Ondanks dat, was ze er elke dag voor de kinderen en haar man, het huishouden, alle zorg-afspraken (hun jongste heeft ook autisme) en het geregel met school. Omdat ze zich schuldig voelde als ze geen hulpmoeder was op school, deed ze dat toch ook maar. Ze werkte immers niet en andere moeders wel en die doen dat ook…

Dit was geen doen! Soms barstte ze in huilen uit in bed, soms snauwde ze haar man en kinderen af of schreeuwde zelfs tegen ze. Pure onmacht.

Samen zijn we gaan kijken naar welke rol autisme in haar leven heeft, hoe ze dat serieus kan nemen en hoe ze daar rekening mee mocht gaan houden in haar leven, hoe ze ook voor zichzelf mocht zorgen. Dit vond ze moeilijk te accepteren, maar doordat we eerst praktisch aan de slag gingen met meer rust creëren, merkte ze dat ze langzaam-aan ook weer kon genieten van haar gezin. Daarna begon er ruimte voor acceptatie te komen. 

Aan het eind zei ze me:

“Ik heb zoveel geleerd! Iedereen zei wel dat ik altijd over mijn grenzen ga, maar ik wist nooit waar die grens dan was. Nu heb ik het eindelijk door! En dat is fijner voor ons allemaal.” 

Marieke, 37 jaar

Mijn amplitudes zijn verkleind

Rob kon soms vreselijk boos worden en heftig in paniek raken. En vervolgens in een diep dal zakken. Het overkwam hem elke keer weer. Doordat hij inzicht kreeg op wat dit veroorzaakte en leerde voorzien wanneer hij weer onduidelijkheid had of overprikkeld dreigde te raken, werden de pieken en dalen minder heftig. Hij had het gevoel dat hij weer meer grip had op zijn leven. 

Hij vertelde me opgelucht:

“Mijn amplitudes zijn verkleind en dat leeft een stuk prettiger!” 

Rob, 61 jaar

Ik heb de switch naar acceptatie gevonden, waardoor ik nu andere keuzes maak.

Arnold vertelde dat hij nu veel beter inzicht had gekregen in wat autisme voor hem betekende. Nu hij wist hoe het voor hem werkt en waar hij rekening mee te houden heeft, kon hij het accepteren. Vanuit acceptatie is hij andere keuzes gaan maken die beter bij hem passen.

Niets hoeft zoals anderen het doen – het gaat erom dat het werkt voor hem.

Arnold, 41 jaar

Nu weer ik tenminste wat ik precies moet doen!

Jasper had door de jaren heen heel wat hulpverleners ‘versleten’. Het waren altijd wel fijne gesprekken waarin hij zijn zorgen kon delen en waarin er naar hem geluisterd werd. Hij schoot er alleen niet zoveel mee op. 

Toen hij met mij niet alleen in kaart bracht wat precies zijn stressbronnen waren, maar ook hoe hij opmerkte dat er stress ontstaat én hoe hij weer voor rust kon zorgen, vertelde hij me opgelucht dat hij nu eindelijk wist wat hij moest doen! Zulke concrete handvatten had hij nog niet eerder gehad.

Hij verbaasde zich er ook over dat veel zaken zoveel makkelijker werden nu hij goed kon verwoorden wat hij nodig had. Hij dacht dat mensen hem een ‘gehandicapte zeur’ zouden vinden als hij om hulp vroeg of een grens aan gaf, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn! Sterker nog, het werd juist op prijs gesteld omdat het dan ook voor de ander duidelijk was. 

Hij had tijdens het traject ook een manier van plannen ontwikkeld die voor hem helder was. Dit maakte dat hij eerder kon schakelen en zo voorkwam dat hij weer verzoop in de chaos.

Zijn moeder (met wie hij een hechte band heeft) zei me na afloop van het traject:

“Ik heb mijn zoon weer terug!”

Jasper, 21 jaar

Ik voelde me gelijk op mijn gemak en geaccepteerd bij haar.

Karin schept van nature een veilig gespreksklimaat waarin alles gezegd en gedeeld kan worden.

“Je begrijpt echt heel goed hoe het is om autistisch te zijn. Je bent echt een geschenk voor mensen zoals ik!”

Barbara, 45 jaar

Past deze training bij mij?

Ik wil graag weten of de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ iets voor mij is en vraag het gratis adviesgesprek aan.

Wat is mijn reden om deze training te geven?

Ik geloof dat autisme goed ouderschap niet in de weg hoeft te staan en dat als je je autisme volledig geïntegreerd hebt in je leven, dit juíst bij kan dragen aan een betere relatie met je partner en kinderen.

Ik geloof ook dat dit vooral verstoord wordt door onbegrip en het niet weten hoe je er het beste mee om kunt gaan zodat je uitputting en overprikkeling kunt voorkomen.

En dat is jammer, want daardoor ontstaat verwijdering van jezelf en elkaar, ontstaan stressvolle gezinssituaties of worden relaties verbroken. In ons eigen gezin hebben we ook in zo’n situatie gezeten en ontdekt dat dit niet zo hoeft te zijn.

Daarom leer ik ouders met autisme hoe ze hun autisme een plek kunnen geven in hun leven en meer rust en harmonie in hun relatie en gezin kunnen creëren.

In mijn werk als autismecoach neem ik 25 jaar ervaring in de zorg mee als verpleegkundige, persoonlijk begeleider en trainer.  Ik heb gewerkt in ziekenhuizen, psychiatrie, verslavingszorg en 14 jaar op een woongroep voor mensen met autisme en een licht verstandelijke beperking.

Omdat onze zoon vanaf zijn 12e thuiszitter was (omdat zijn denken als ‘hoogbegaafde ass-er’ niet matchte met ons onderwijssysteem en hij ernstig overprikkeld raakte op school), kon ik doordeweeks niet meer buitenshuis werken. Ik besloot mijn eigen praktijk te starten, zodat ik mijn werk kon combineren met ons zorg-intensieve gezin. 

Ik heb toen de AutismeCoachOpleiding gevolgd bij Marja Boxhoorn en ben in 2016 mijn eigen praktijk gestart waarin ik mensen met name leer om meer rust in te bouwen in hun leven. Meer rust blijkt namelijk keer op keer de meest belangrijke randvoorwaarde te zijn om weer de vader, moeder of partner te zijn zoals je dat eigenlijk wilde.

Naast mijn eigen praktijk zet ik me ook in als vrijwilliger voor de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) als coördinator van de NVA Emmeloord zodat ik met de kennis en ervaring die ik in de loop der jaren opgedaan heb kan bijdragen aan meer rust en plezier in auti-gezinnen.

logo van de training Laat stress geen burnout worden

Deze training is ontstaan uit een samenwerking van 4 gecertificeerde autismecoaches. Wij hebben onze kennis en ervaring gebundeld zodat we zeker weten dat we een hele goede training neerzetten waar je daadwerkelijk resultaat mee gaat boeken. Onze samenwerking zorgt ervoor dat we bij complexe vragen ook elkaar kunnen raadplegen. Zo ben je verzekerd van gedegen begeleiding door ervaren coaches.

Gecertificeerd Autismecoach
Autismecoach Karin Simonis-Wigbels