RUST BIJ AUTISME

Ontspannen werken aan rust voor ouders met (een vermoeden van) autisme

Inzicht in stress bij autisme
Wie is Miranda?

Mijn naam is Miranda Schoot, ik ben 43 jaar en woon in Leeuwarden. Samen met Klaas hebben we 1 dochter van 12 jaar. Sinds 2010 weet mijn dochter dat ze autisme heeft en ik weet het sinds 2013.

Ik weet hoe grillig autisme kan zijn en ook ik heb dieptepunten meegemaakt zoal op het werk en thuis zoals bv. depressie en burn out.

Mijn negatieve ervaringen met autisme, zoals moe zijn van alle drukte en chaos, overprikkeling, geen grip hebben, alleen maar willen terugtrekken is uitgelopen naar positieve ervaringen zoals willen werken naar minder chaos, meer overzicht en samenhang, flexibeler, betere grenzen stellen, houvast, tijd en energie voor mijzelf en het gezin, werk en studie.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik je als autismecoach kan bieden? Kijk dan eens op mijn site!

Deze workshop is voor jou als je regelmatig te maken hebt met:

 • Drukte en chaos in je hoofd
 • Regelmatig gedoe en irritaties over misverstanden
 • Overprikkeling
 • Te weinig alleen-tijd om bij te tanken
 • Moeite om je te concentreren op wat je wilt doen
 • Gevoelens van machteloosheid en frustratie
 • Dagelijkse stress en vermoeidheid

Tijdens deze workshopavond maak je op een ontspannen manier kennis met de methode ‘Rust bij Autisme’. Je leert daarmee welke 7 stappen nodig zijn om meer rust in je leven te creëren en gaat naar huis met een praktische basis voor jouw persoonlijke rustplan. In de blogs vind je meer uitleg en verhalen uit dagelijkse situaties (vaak ook uit ons eigen gezin).

Deze avond zal Miranda Schoot-Poeze ook aanwezig zijn om met je mee te denken, vragen te beantwoorden en tips te geven. Miranda is ervaringsdeskundig autismecoach. Zij heeft sinds een paar jaar de diagnose autisme en kan je dus vanuit haar ervaring mooie dingen aanreiken!

We werken aan de hand van een spel en kaarten. Speels, ontspannen, visueel en praktisch. Het maakt de interactie met de anderen ook makkelijker doordat je het spel kunt gebruiken als ‘bindmiddel’ in de communicatie. We richten ons hiermee op situaties die je in het dagelijks leven tegen kunt komen en die wat jou betreft wel wat makkelijker mogen gaan.

Het leuke is, dat iedere deelnemer zelf al de nodige ervaring heeft en de uitwisseling van ervaringen en handigheden werden door vorige deelnemers ook als erg fijn en helpend ervaren!

De workshop is inclusief:

 • Een handig e-book waarin je de uitleg over het 7 stappenplan terug kunt lezen
 • Jouw eigen basis Rustplan
 • 30 min telefonische coaching binnen 4 weken na de workshop. Zo kun je de stof van de avond even laten bezinken en vragen die nog bij je opkomen alsnog bespreken en verwerken tot praktische mogelijkheden voor jouw leven.
 • Koffie/thee en natuurlijk wat lekkers;)

Praktische informatie:

 • Aanmelden kan door me een berichtje te sturen met daarin je naam, met hoeveel personen je komt en de workshop waarvoor je je aan meldt
 • Datum en tijd: woensdag 24 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur
 • Plaats: Mark 15, Dronten
 • Kosten: € 22,50

Aanmelden voor de keukentafelworkshop Rust bij Autisme

Aanmelden voor de workshop kun je doen door een berichtje naar me te sturen. Je krijgt binnen 24 uur bevestiging voor je deelname.

Meer weten over de andere workshops?

Workshop voor ouders van pubers met autisme vindt plaats op woensdag 10 oktober. Je leest er hier meer over.

Workshop Inzicht in jouw autisme vindt plaats op woensdag 17 oktober 2018. Je leest er hier meer over.

Workshop Autisme in je partnerrelatie vindt plaats op woensdag 31 oktober 2018. Je leest er hier meer over.

Aanmelden voor de workshop Inzicht in jouw autisme

Aanmelden voor de workshop kan door me een berichtje te sturen. Je krijgt binnen 24 uur bevestiging van je aanmelding.