Ben jij een vader of moeder van een kind met autisme en zit je soms met je handen in het haar omdat je niet snapt waarom je kind zo anders reageert?

Heb je een partner met autisme en ontstaan er steeds storingen in de relatie omdat je elkaar niet begrijpt over zaken die jij gewoon logisch vindt?

Ben je een zorgprofessional of leerkracht die regelmatig werkt met mensen met autisme en vind je het zó zoeken naar wat je wel of niet moet doen?

Herken je dat machteloze gevoel, dat wát je ook probeert, het lijkt toch niet goed te zijn! En dat er dan van die momenten zijn dat je je geduld verliest, geïrriteerd raakt of soms zelfs gewoon boos (met schuldgevoel als gevolg…). Gewoon omdat je niet snapt waarom het mis gaat en je het heel graag wilt begrijpen.

Zou je zelf wel eens willen ervaren hoe het voelt om autisme te hebben zodat je het beter begrijpt?

Dat kan!

Daarom geven we het Autisme Belevingscircuit!

Tijdens zo’n circuit krijg je aan de hand van 10 oefeningen meer inzicht in de belevingswereld van iemand met autisme.

Niet met een theoretisch verhaal, maar omdat je het zélf ervaart!

Je ontdekt dingen als:

Wat gebeurt er in je hoofd als je allerlei prikkels tegelijk te verwerken krijgt?

Hoe is het als je zó vol zit dat je niet meer goed na moeten denken, maar tóch iets af moet ronden?

 

Hoe reageer je als je te maken krijgt met onduidelijke sociale situaties en onuitgesproken regels die schijnbaar voor iedereen vanzelfsprekend zijn?

 

Hoe krijg je iets voor elkaar als je het overzicht mist? Wat ervaar je als het niet lukt? 

 

Hoe lastig is het als je motoriek niet mee werkt, er onduidelijkheden zijn en niemand ziet hoe hard je je best doet om netjes te schrijven?

Zo merk je zelf hoeveel moeite iets kan kosten, hoe machteloos, boos of angstig je je kunt voelen als je de draad kwijt raakt.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

Na wat uitleg over autisme, ga je aan de slag met de ervaringsoefeningen. Deze zijn speciaal ontwikkeld door Autisme Centraal om mensen zonder autisme mee te nemen in de wereld mét autisme. Je doet ze samen met andere deelnemers, zodat je elkaar stimuleert en helpt om de ervaring compleet te maken.

Na de oefeningen bespreken we hoe je dit ervaren hebt en wat dit betekent voor jou en voor degene met autisme die je zo graag beter wilt begrijpen.

Miranda helpt daarbij om van binnenuit te vertellen hoe het is om autisme te hebben. Ik kijk met je mee vanuit mijn ervaring als moeder, partner en hulpverlener. Zo kun je je ervaringen aanvullen met praktische tips en mogelijkheden.

Aan het eind ontvang je een certificaat van deelname.

Waar?

We geven het AutismeBelevingsCircuit op een bijzondere plek: Oersprong!

Ketelweg 19

8251 PP Dronten

Hier zetten Mirjam en Luc zich met hart en ziel in om ruimte te bieden aan ontwikkeling. Voor iedereen, dus ook voor hen voor wie dat niet zomaar vanzelf makkelijk is.

Ook zij geloven net als Miranda en ik, in de kracht van samenwerken, het inzetten van ervaringsdeskundigheid en mens-tot-mens-verbinding.

Het is een fijne overzichtelijke ruimte waar alles rust ademt. Daar zullen we het Belevingscircuit geven!

Je vind deze plek midden in Flevoland, tussen Dronten en Kampen in. Vlak bij het Roggebotbos. Dus als je voor of na de workshop nog een boswandeling wil maken, kan dat!

Prijs

De kosten zijn 45,- euro per persoon

Voor wie?

Voor vaders, moeders, partners, collega’s, leerkrachten, begeleiders en andere professionals.

Kortom: iedereen die regelmatig te maken heeft met mensen met autisme en hen beter willen leren begrijpen.

Data en tijden

Vrijdag 31 maartvan 14.00 uur 16.30 uurOersprong: Ketelweg 19 in Dronten
Donderdag 6 april (Autismeweek)van 19.30 uur tot 22.00 uur

Bij het NVA Autisme Informatiepunt: Bouwerskamp 14 in Emmeloord

 

Vooralsnog zijn dit de data voor 2023 waarop iedereen zich kan inschrijven die dit eens wil volgen. 

We geven dit AutismeBelevingscircuit ook regelmatig binnen bedrijven, opleidingen, scholen en in zorg en welzijn. We passen het dan aan jullie situatie en vragen aan.

Wil je graag dat we het AutismeBelevingscircuit een keer komen geven, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Waarom geven wij samen dit AutismeBelevingscircuit?

In deze video vertellen we waarom we de AutismeBelevingscirccuits geven en wat we je graag willen bieden tijdens zo’n circuit.

Wat hebben wij zelf geleerd van het Autisme Belevingscircuit?

In deze video geven we je een klein inkijkje in wat wij zelf van het Autisme Belevingscircuit geleerd hebben….

We hebben dit namelijk een tijd geleden zelf ook als deelnemer mee gemaakt. Ik was benieuwd of Miranda er als vrouw met autisme zelf ook zoveel nieuwe inzichten uit gehaald had. Al pratend kwamen we er toen achter dat we dit circuit beide op totaal verschillende manier ervaren hebben. En dat alleen al geeft weer een mooi inkijkje in hoe divers een zelfde situatie beleefd kan worden;) Kijk maar!

Na aanmelding krijg je binnen 24 uur een bevestigingsmail met extra informatie en de factuur.

Even voor de zekerheid een vraag aan jou: ontvang je deze mail niet, wil je me dan alsjeblieft mailen op karin@mooilifecoaching.nl?