7 Stappen naar meer Rust en minder Stress bij Autisme

toewerken naar meer rust bij autisme

Toe aan meer Rust?

Ben je moe van alle spanning en benieuwd of deze leidraad je kan helpen om weer meer ontspanning en plezier te kunnen ervaren in je leven? Neem dan contact op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek waarin je helder krijgt of dit bij je past en op wat voor manier ik je hierin kan ondersteunen.

Als je dagelijks in de stress zit, is het moeilijk om te zien hoe je er weer uit komt. Als het makkelijk was, had je het namelijk al lang gedaan! Een plan dat een prettige houvast voor je is, is het praktische 7 stappenplan van de methode ‘Rust bij Autisme’.

Meer rust met het 7 stappenplan

Wil je meer rust ervaren in je leven, dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe jij omgaat met stress, wat voor je werkt en wat niet en op wat voor manier het autisme hierin een rol heeft. Als je geen diagnose hebt, maar wel een aantal zaken uit het autismespectrum bij jezelf herkent, kan ik je ook helpen om hier meer inzicht in te krijgen. Diagnose of niet, het gaat erom dat je ‘gewoon jezelf’ kunt zijn en vanuit rust weer meer handvatten hebt om te kunnen leven in plaats van overleven.

 

Met het 7 stappenplan krijg je helder:

 

 1. Wat voor jou belangrijke stress-signalen zijn.
 2. Wat de belangrijkste stress-veroorzakers zijn in jouw leven.
 3. Hoe je een structuur aanbrengt in je leven.
 4. Hoe je een levensritme creëert waarin inspanning en ontspanning in balans zijn.
  • Zodat je weer meer kunt doen wat je wilt en ook lastige situaties makkelijker aankan omdat je niet meer constant met een ‘overvol chaos-hoofd’ rondloopt.
 5. Wat je nodig hebt om goed om te kunnen gaan met de prikkels die je dagelijks te verwerken krijgt.
 6. Hoe je helder kunt communiceren over stress, grenzen en hulp.
 7. En als je dit allemaal weet: hoe je terugval kunt voorkomen.
  • Omdat veranderen met vallen en opstaan gaat en er in je leven ook momenten kunnen zijn die extra veel van je vergen.

Leestip:

In dit boek vind je alle 7 stappen helder en praktisch omschreven. Je vindt er tevens opdrachten waarmee je zelf al aan de slag kunt om meer rust in je leven te creëren.
Heb je vragen over iets uit het boek, mail me gerust!

Karin leert ouders met (een vermoeden van autisme) hoe ze stress kunnen verminderen in hun leven, zodat ze meer rust ervaren voor zichzelf en in hun relatie. Zo ontstaat er weer ruimte om de ouder en partner te zijn die ze willen zijn en het gezin weer een rustiger thuis wordt met ruimte voor plezier.