7 Stappen naar meer Rust en minder Stress bij Autisme

toewerken naar meer rust bij autisme

Toe aan meer Rust?

Ben je moe van alle spanning en benieuwd of deze leidraad je kan helpen om weer meer ontspanning en plezier te kunnen ervaren in je leven? Neem dan contact op voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek waarin je helder krijgt of dit bij je past en op wat voor manier ik je hierin kan ondersteunen.
Tips, blogs en nieuwtjes

Regelmatig ontvang je een mail met daarin o.a. het blog 'Dagelijkse Dingetjes bij Autisme', tips, blogs, interessante artikelen en informatie m.b.t. meer rust en een fijnere relatie voor ouders met autisme.

Toestemming nieuwsbrief
Marketing door
Als je dagelijks in de stress zit, is het moeilijk om te zien hoe je er weer uit komt. Als het makkelijk was, had je het namelijk al lang gedaan! Een plan dat een prettige houvast voor je is, is het praktische 7 stappenplan van de methode ‘Rust bij Autisme’.

Meer rust met het 7 stappenplan

Wil je meer rust ervaren in je leven, dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe jij omgaat met stress, wat voor je werkt en wat niet en op wat voor manier het autisme hierin een rol heeft. Als je geen diagnose hebt, maar wel een aantal zaken uit het autismespectrum bij jezelf herkent, kan ik je ook helpen om hier meer inzicht in te krijgen. Diagnose of niet, het gaat erom dat je ‘gewoon jezelf’ kunt zijn en vanuit rust weer meer handvatten hebt om te kunnen leven in plaats van overleven.

 

Met het 7 stappenplan krijg je helder:

 

 1. Wat voor jou belangrijke stress-signalen zijn.
 2. Wat de belangrijkste stress-veroorzakers zijn in jouw leven.
 3. Hoe je een structuur aanbrengt in je leven.
 4. Hoe je een levensritme creëert waarin inspanning en ontspanning in balans zijn.
  • Zodat je weer meer kunt doen wat je wilt en ook lastige situaties makkelijker aankan omdat je niet meer constant met een ‘overvol chaos-hoofd’ rondloopt.
 5. Wat je nodig hebt om goed om te kunnen gaan met de prikkels die je dagelijks te verwerken krijgt.
 6. Hoe je helder kunt communiceren over stress, grenzen en hulp.
 7. En als je dit allemaal weet: hoe je terugval kunt voorkomen.
  • Omdat veranderen met vallen en opstaan gaat en er in je leven ook momenten kunnen zijn die extra veel van je vergen.

Leestip:

In dit boek vind je alle 7 stappen helder en praktisch omschreven. Je vindt er tevens opdrachten waarmee je zelf al aan de slag kunt om meer rust in je leven te creëren.

Is het lastig om er zelf mee aan de slag te gaan en de dingen die je leest te implementeren in je leven?

Zowel de training ‘Laat stress geen burn-out worden!’ als het individuele traject naar meer rust en minder stress zijn gebaseerd op dit boek en alle materialen die Marja Boxhoorn hiervoor ontwikkeld heeft.

Heb je er vragen over, mail me gerust!

Wil jij leren hoe je toewerkt naar een prettiger levenstempo en levensritme dat past bij jou, bij wat je prettig vindt en aan kunt?

Ik ga je geen stress-loos leven beloven. Dat heb ik zelf nog niet eens ontdekt 😉 Ik kan je wel meer grip op stress bieden, zodat het minder verlammend hoeft te zijn.

Of zoals een van mijn klanten laatst zei:

Nu ik dit geleerd heb, hebben de ups en downs kleinere amplitutes. Ik weet ook weer hoe ik me kan herpakken als er weer een periode is waarin ik het moeilijk heb. 

Met de training Laat stress geen burn-out worden krijg je inzicht in jouw stress, hoe die stress wordt veroorzaakt en wat jij er zelf aan kan doen om meer rust en minder stress te ervaren. De training biedt persoonlijke, individuele aandacht en maatwerk: oplossingen die voor jou werken.

Lees hier alle ins en outs over “Laat stress geen burn-out worden!’ De training naar meer rust en minder stress voor mensen met (kenmerken van) autisme.